Skip to main content

Posts

Showing posts with the label final asean 2011

Garuda berduka lagi !

Adakah Indonsia berduka sekali lagi dalam perlawan bola sepak ASEAN 2011? Ya , Indonesia berduka lagi dengan kekalahan 5-4 hasil jaringan penalti. Syabas buat skuad Harimau Muda kerana ada berjaya menawan Stadium Bung Karno sekali lagi. Anda adalah wira Negara! Sumber   http://us.vivanews.com/

Apa itu Barracuda Indonesia?

Jika anda tidak tahu inilah kenderaan kereta kebal askar Indonesia yang dipanggil Barracuda. Kenderaan ini akan membawa sekali lagi pemain bola sepak Harimau Malaya pada final ASEAN 2011 malam ini sebelum ini pada peringkat kumpulan, pihak penganjur membawa Harimau Malaya pulang setelah berjaya mengalahkan Indonesia 1 - 0. Sebelum ini Piala Suzuki AFF pun naik Barracuda , so now wonder kalau lawan Indonesia mesti naik kebal ni. Aku malas nak ulas apa permasalahan yang berlaku antara Indonesia dan Malaysia sebab kalau aku ulas tak guna sampai bila pun takkan habis. Aku dah banyak baca komen-komen selepas perlawanan antara Malaysia dan Indonesia pada peringkat kumpulan nak gelak pun ada , nak muntah pun ada , nak nangis pun ada , sakit hati pun ada , elok-elok bincang pasal bola tiba2 out off topic batik lah , orang gaji lah , kuda kepang , poco-poco lah dan macam-macam lagi. Adakah kita perlu rasa terhina dengan menaiki 'Barracuda'?  Pada mulanya aku sebagai rakyat Malaysia me