Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Perak

KLD Tunas Samudera tu apa yek

Dulu tak fikir nak naik kapal KLD Tunas Samudera entah kali ini rezeki aku datang lagi. Kadang-kadang aku rasa bertuah walaupun umur dah semakin menghapiri syarat kelayakan rezeki itu datang secara tiba-tiba. Bila dah dapat aku grab with confidence! So actually aku tahu program ini since my high school because my scoutmaster is the ex participant for this program so adalah dengar citer-citer dia but then already forgot about the story. As usual apply isi borang then hantar , lepas tu after a week dapat panggilan for confirmation suruh prepare medical check up and saiz baju dan seluar. Before that plz baca catatan ringkas aku tentang  10 Perkara yang perlu anda tahu tentang KLD Tunas Samudera So on the way from Putrajaya ke Pusat Latihan di Perak di mana latihan 'team building' di adakan mcm-mcm cerita aku dapat dari member tentang mabuk laut , muntah , jadi lanun tetapi setiap batch kadang-kadang kapten dia berlainan so terpulang mcm mana kapten tu jalankan aktiviti kerana ak