Skip to main content

Posts

Showing posts with the label ASEAN

Mesyuarat Komiti Eksekutif Asian Youth Coucil 2016

November 4, Mesyuarat ini diadakan adalah untuk mendapat laporan dari wakil gabungan dalam dalam pelaksanaan aktiviti yang telah dilaksanan sepanjang tahun 2016.  Selain itu perbincangan tentang hal-hal dalaman Majlis Belia Asia dalam memastikan kelansung Majlis Belia Asia (AYC) ini terus maju ke hadapan. Untuk memastikan AYC mendapat pengiktirafan oleh badan kerajaan, AYC telah menggariskan syarat untuk menjadi ahli gabungan mestilah dari pertubuhan belia yang diiktiraf oleh kerajaan masing-masing. Bagi memastikan AYC terus maju kehadapan, AYC telah merangka beberapa program yang bakal dilaksanakan pada tahun hadapan . Kemungkin Asian Youth Forum akan berlansung di Beijing. So nantikan makluman di Facebook. P.S : I'd love to meet you on Twitter : here And if you enjoy this post, please consider sharing it on Facebook or Twitter below

Malam Yang Indah di Jakarta

Sebenarnya kedatangan gua ke di Jakarta ini adalah untuk melihat perusahaan kain-kain dan pakaian di Tanah Abang. Sahaja tengok-tengok sambil buat kajian ringkas berdasarkan harga dan logistik.  Melalui pemerhatian aku memang murah harganya kerana di situ menjadi pusat jualan secara pukal di mana segala perusahaan di seluruh Indonesia akan dijual disitu. Gua tidak amik gambar kerana sibuk melihat apa yg berlaku di sekeliling dan juga sebagai keselamatan gua supaya tidak kelihatan sebagai pelancong. Malam itu aku jalan-jalan di sekitar bandar Jakarta di Monas dan juga makan nasi kambing. Rasa kambing di sana berbeza di Malaysia entah aku rasa lain pada hal daging kambing juga mungkin cara masakan yang berbeza. Tetapi semasa aku baru sampai di Jakarta aku dipelawa makan di restoran Indonesia di pusat membeli belah Grand Indonesia memang sedap. Mungkin  jika di dalam mall kualiti dia terjaga tetapi pasti harganya berbeza berbanding harga makan di tepi jalan. Jangan terkejut jika

Garuda berduka lagi !

Adakah Indonsia berduka sekali lagi dalam perlawan bola sepak ASEAN 2011? Ya , Indonesia berduka lagi dengan kekalahan 5-4 hasil jaringan penalti. Syabas buat skuad Harimau Muda kerana ada berjaya menawan Stadium Bung Karno sekali lagi. Anda adalah wira Negara! Sumber   http://us.vivanews.com/

Apa itu Barracuda Indonesia?

Jika anda tidak tahu inilah kenderaan kereta kebal askar Indonesia yang dipanggil Barracuda. Kenderaan ini akan membawa sekali lagi pemain bola sepak Harimau Malaya pada final ASEAN 2011 malam ini sebelum ini pada peringkat kumpulan, pihak penganjur membawa Harimau Malaya pulang setelah berjaya mengalahkan Indonesia 1 - 0. Sebelum ini Piala Suzuki AFF pun naik Barracuda , so now wonder kalau lawan Indonesia mesti naik kebal ni. Aku malas nak ulas apa permasalahan yang berlaku antara Indonesia dan Malaysia sebab kalau aku ulas tak guna sampai bila pun takkan habis. Aku dah banyak baca komen-komen selepas perlawanan antara Malaysia dan Indonesia pada peringkat kumpulan nak gelak pun ada , nak muntah pun ada , nak nangis pun ada , sakit hati pun ada , elok-elok bincang pasal bola tiba2 out off topic batik lah , orang gaji lah , kuda kepang , poco-poco lah dan macam-macam lagi. Adakah kita perlu rasa terhina dengan menaiki 'Barracuda'?  Pada mulanya aku sebagai rakyat Malaysia me