Kasut Footlink Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Dalam Masa 3 Bulan

Kasut Footlink Yang Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Saya Dalam Masa 3 Bulan

Sebelum ini saya memang tidak tahu pun ada kasut kasihatan yang boleh memperbetulkan tulang postur. Apabila bertemu dengan pakar kasut kesihatan dari @drkasut iaitu Puan Zawati Ahmad melihat ada masalah dengan postur badan atau 'FORWARD HEAD'


Oleh itu beliau mengsyorkan beberapa jenis kasut yang sesuai untuk saya. Saya mencuba beberapa jenis kasut dan selipar dan akhirnya saya memilih kasut sukan dan selipar kerana selipar adalah untuk kegunaan harian saya.

Semasa pemilihan kasut, saya ada bertanya tentang kualiti berbanding jenama yang lain. Pn Wati menyatakan perbezaan itu dapat kita rasa apabila kita memakai kedua-dua jenama di mana mengikut sesetangah pengguna menyatakan Footlink lebih selesa dan mengikut bentuk tapak kaki berbanding jenama lain. Selain itu Pn Wati ada menyatakan Footlink antara perintis awal yang mengeluarkan kasut kesihatan.
Pertemuan ini di kedai beliau iaitu di @drkasut Tesco Kajang adalah pada bulan 4 yang lepas. Sekarang ini postur badan saya dalam keadaan baik. Untuk meyakinkan keberkesanan kasut/selipar footlink, saya bertanya dengan isteri saya bagaimana dengan postur badan.Isteri saya memberi tahu bahawa postur badan saya lebih baik dibandingkan sebelum memiliki kasut FOOT LINK. Dipasangkan dengan stokin footlink 'SEAMLESS SOCK' sangat membantu dalam memperbetulkan postur badan saya. Banyak kebaikan dengan memakai SEAMLESS SOCK  diantaranya

Kredit Gambar : https://www.liahasty.com/2017/07/ladys-socks-produk-kesihatan-dari.htmlKelebihan kasut Kesihatan Footlink adalah mempunyai sokongan Arch kaki bagi masalah sakit kaki, lenguh, sakit tumit, lutut dan pinggang. Insole dalam kasut bertindak menyerap hentakan dan beban berat badan daripada tapak kaki ketika berjalan atau berdiri lama. Selain itu menggunakan teknologi Poron dari USA.

Jika anda ada masalah postur badan atau kurang pasti postur badan anda betul atau tidak boleh datang ke :

Dr Kasut
Lot F19, First Floor
Tesco Extra Kajang,
Persiaran Saujana Impian
Tel : 018-2769 769
FB : https://www.facebook.com/TipsKesihatanLelakidanwanita/
Website : http://www.doktorkasut.com
IG : https://www.instagram.com/drkasut

P/s : buat masa ini Footlink menjadi pilihan utama saya.


P.S : I'd love to meet you on Twitter : here

And if you enjoy this post, please consider sharing it on Facebook or Twitter below
Powered by Blogger.