Poligami

Semalam bersembang dengan sahabat lelaki dia cakap lelaki bila banyak duit mesti nak kawin. Aku tidak setuju 100% dengan kenyataan begitu tetapi aku bersandar kepada Hukum Islam. Islam berkata jika kita berkahwin rezeki ada datang pelbagai cara.
Kedua jika suami memberi nafkah zahir dan batin mengikut TUNTUTAN ISLAM seperti makan minum jaga, rumah disediakan dan semua serba serbilah, tidak pernah culas, Allah akan berikan rezeki bertambah-tambah.
Kalau dibawa ke mahkamah syariah pun, hakim akan menilai kepada kemampuan nafkah yang boleh diberikan oleh suami. Jika tiada masalah, hakim akan berikan kebenaran walaupun isteri pertama membantah ( Contoh di negeri Selangor)
Oleh itu kepada suami2 yang rasa nak kawin lagi jika cukup syarat, tak perlu kawin lari ke Patani. Datang ke pejabat agama buat permohonan jer.
Kepada Isteri, kalau anda rasa suami anda terlalu baik sangat, caring sangat dan rasa macam nak bagi tahu satu dunia bahawa anda sangat beruntung ada suami begitu, pastikan sentiasa buat suami anda selalu rindukan anda setiap masa.
Pesanan dari
Uztaz Muiz
Ahli Jemaah Surau Rumah Sendiri

P/s : rumah di bawah harga RM 5++k murah jer di Alam Budiman so boleh belikan untuk isteri pertama atau kedua. Berminat Piyem saya.
P.S : I'd love to meet you on Twitter : here

And if you enjoy this post, please consider sharing it on Facebook or Twitter below
Powered by Blogger.