Skip to main content

Poligami

Semalam bersembang dengan sahabat lelaki dia cakap lelaki bila banyak duit mesti nak kawin. Aku tidak setuju 100% dengan kenyataan begitu tetapi aku bersandar kepada Hukum Islam. Islam berkata jika kita berkahwin rezeki ada datang pelbagai cara.
Kedua jika suami memberi nafkah zahir dan batin mengikut TUNTUTAN ISLAM seperti makan minum jaga, rumah disediakan dan semua serba serbilah, tidak pernah culas, Allah akan berikan rezeki bertambah-tambah.
Kalau dibawa ke mahkamah syariah pun, hakim akan menilai kepada kemampuan nafkah yang boleh diberikan oleh suami. Jika tiada masalah, hakim akan berikan kebenaran walaupun isteri pertama membantah ( Contoh di negeri Selangor)
Oleh itu kepada suami2 yang rasa nak kawin lagi jika cukup syarat, tak perlu kawin lari ke Patani. Datang ke pejabat agama buat permohonan jer.
Kepada Isteri, kalau anda rasa suami anda terlalu baik sangat, caring sangat dan rasa macam nak bagi tahu satu dunia bahawa anda sangat beruntung ada suami begitu, pastikan sentiasa buat suami anda selalu rindukan anda setiap masa.
Pesanan dari
Uztaz Muiz
Ahli Jemaah Surau Rumah Sendiri

P/s : rumah di bawah harga RM 5++k murah jer di Alam Budiman so boleh belikan untuk isteri pertama atau kedua. Berminat Piyem saya.




P.S : I'd love to meet you on Twitter : here

And if you enjoy this post, please consider sharing it on Facebook or Twitter below

Popular posts from this blog

Kasut Footlink Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Dalam Masa 3 Bulan

Kasut Footlink Yang Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Saya Dalam Masa 3 Bulan Sebelum ini saya memang tidak tahu pun ada kasut kasihatan yang boleh memperbetulkan tulang postur. Apabila bertemu dengan pakar kasut kesihatan dari @drkasut iaitu Puan Zawati Ahmad melihat ada masalah dengan postur badan atau 'FORWARD HEAD' Oleh itu beliau mengsyorkan beberapa jenis kasut yang sesuai untuk saya. Saya mencuba beberapa jenis kasut dan selipar dan akhirnya saya memilih kasut sukan dan selipar kerana selipar adalah untuk kegunaan harian saya. Semasa pemilihan kasut, saya ada bertanya tentang kualiti berbanding jenama yang lain. Pn Wati menyatakan perbezaan itu dapat kita rasa apabila kita memakai kedua-dua jenama di mana mengikut sesetangah pengguna menyatakan Footlink lebih selesa dan mengikut bentuk tapak kaki berbanding jenama lain. Selain itu Pn Wati ada menyatakan Footlink antara perintis awal yang mengeluarkan kasut kesihatan. Pert

Aku rindu ...

Sebenarnya gua tidak rindu pada sesiapa pun hatta pada manusia sebaliknya gua rindu pada zaman awal-awal gua bergiat dalam dunia blogging. Aku akan cuba luangkan 30 minit setiap hari untuk tulis apa sahaja aku rasa dan apa yang gua nampak. Selalunya gua akan update selepas waktu bekerja kerana itu sahaja masa yang gua ada. Ketika itu gua tenang kerana gua dapat luahkan perasaan gua melalui penulisan dan sesekali gua ada masukkan hal-hal politik. Dunia politik gua tidak dapat lari kerana gua sendiri minat dengan hal-hal politik di samping rakan-rakan gua ada yang terlibat dalam politik. Secara tidak lansung sumber-sumber maklumat gua dapat terus ke hp gua. MUIZMISRI.COM vs MALAYSIABACKPACKERS.COM Selain dari blog peribadi gua ada 'travel blog' iaitu www.malaysiabackpackers.com  dan sebenarnya gua yang tidak pasti mana satu yang terawal travel blog atau blog peribadi tetapi gua dapat rasakan 'travel blog' gua ada yang terawal mengikut firasat gua. Post terawal gu

YOUNG MALAYSIAN ENTREPRENEURS OPEN UK'S FIRST TUTTI FRUTTI OUTLET

The world's largest frozen yogurt retail chain Tutti Frutti opened in the United Kingdom on Friday. The first flagship store in London's Covent Garden is owned by a group of young Malaysian entrepreneurs. London's first Tutti Frutti outlet was officially opened on Friday by Lord Powell who had served former British Prime Minister Margaret Thatcher. The idea to open the frozen yoghurt store there was conceived by 19-year-old Amanda Nasim, who's in her final year studying Finance and Economics at York University. She had pitched her proposal to Jay Kim, the founder of the frozen yoghurt retail chain at the Tutti Frutti International Convention in Los Angeles early this year on obtaining the master license to open a franchise in the UK."I gave a presentation on how we would do well in the UK, which locations we'll have and thats how they agreed. I think he saw that I had the energy, I proofed to him that even without an initial plan, that I can do it. You&