Skip to main content

Busy for what?

Kadang-kadang kita tak tahu apa yang buat kita busy seperti saya juga berperasaan seperti itu semua perkara nak buat. Namun begita my passion are backpacking and traveling. Other than that I always like to change and re-edit website theme. Kadang-kadang tangan gatal jer nak tukar theme or make a new blog but actually the most important is content. If you always update the blog people will follow you and will increase your traffic blog. In other words your blog will easily increase the Search Engine Optimization (SEO). Beside that there some technique need follow to ensure your blog always at the top of SEO. Basicly I'm so busy with

a) Internet Marketing for Health Product - www.sinusking.com

Actually this project adalah benchmark terhadap saya apa yang telah saya belajar selama 6 bulan dalam Program Intensif Perniagaan Internet & Strategi Media Sosial conduct by Irfan Khairi.

b) Graphic Design - http://iwork-design.blogspot.com/

Selepas menghadiri kelas iCLASS DESIGN selama 2 hari belajar design for internet marketing so membuat banyak latihan coz practise make perfect. Dalam 2 hari dah master nak buat ebook cover. Now on proses to create more portfolio graphic design di website http://iwork-design.blogspot.com/

c) Food Blogger -  http://backpackinghalalfood.blogspot.com/


Memandang saya selalu travel di beberapa negara terutama asia tenggara maka saya selalu menghadapi mencari halal food. So this blog will be focus where to find halal food. At the same time to create awareness among Moslem about the important to find halal food while travelling.

d) Travel Blog - http://www.malaysiabackpackers.com/


Banyak story yang masih tertangguh coz busy target nak update everyday but then sibuk sangat hehehe. But I try my best to update at least once a week even though i try update every day. This is my passion travel and blogging.

e ) Next travel trip : Where ? Maybe somewhere in Europe and i want to make this trip as the epic journey in my life. By the way still under plan.

P.S : I'd love to meet you on Twitter : here

And if you enjoy this post, please consider sharing it on Facebook or Twitter below

Comments

Popular posts from this blog

Kasut Footlink Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Dalam Masa 3 Bulan

Kasut Footlink Yang Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Saya Dalam Masa 3 Bulan Sebelum ini saya memang tidak tahu pun ada kasut kasihatan yang boleh memperbetulkan tulang postur. Apabila bertemu dengan pakar kasut kesihatan dari @drkasut iaitu Puan Zawati Ahmad melihat ada masalah dengan postur badan atau 'FORWARD HEAD' Oleh itu beliau mengsyorkan beberapa jenis kasut yang sesuai untuk saya. Saya mencuba beberapa jenis kasut dan selipar dan akhirnya saya memilih kasut sukan dan selipar kerana selipar adalah untuk kegunaan harian saya. Semasa pemilihan kasut, saya ada bertanya tentang kualiti berbanding jenama yang lain. Pn Wati menyatakan perbezaan itu dapat kita rasa apabila kita memakai kedua-dua jenama di mana mengikut sesetangah pengguna menyatakan Footlink lebih selesa dan mengikut bentuk tapak kaki berbanding jenama lain. Selain itu Pn Wati ada menyatakan Footlink antara perintis awal yang mengeluarkan kasut kesihatan. Pert

YOUNG MALAYSIAN ENTREPRENEURS OPEN UK'S FIRST TUTTI FRUTTI OUTLET

The world's largest frozen yogurt retail chain Tutti Frutti opened in the United Kingdom on Friday. The first flagship store in London's Covent Garden is owned by a group of young Malaysian entrepreneurs. London's first Tutti Frutti outlet was officially opened on Friday by Lord Powell who had served former British Prime Minister Margaret Thatcher. The idea to open the frozen yoghurt store there was conceived by 19-year-old Amanda Nasim, who's in her final year studying Finance and Economics at York University. She had pitched her proposal to Jay Kim, the founder of the frozen yoghurt retail chain at the Tutti Frutti International Convention in Los Angeles early this year on obtaining the master license to open a franchise in the UK."I gave a presentation on how we would do well in the UK, which locations we'll have and thats how they agreed. I think he saw that I had the energy, I proofed to him that even without an initial plan, that I can do it. You&

Aku rindu ...

Sebenarnya gua tidak rindu pada sesiapa pun hatta pada manusia sebaliknya gua rindu pada zaman awal-awal gua bergiat dalam dunia blogging. Aku akan cuba luangkan 30 minit setiap hari untuk tulis apa sahaja aku rasa dan apa yang gua nampak. Selalunya gua akan update selepas waktu bekerja kerana itu sahaja masa yang gua ada. Ketika itu gua tenang kerana gua dapat luahkan perasaan gua melalui penulisan dan sesekali gua ada masukkan hal-hal politik. Dunia politik gua tidak dapat lari kerana gua sendiri minat dengan hal-hal politik di samping rakan-rakan gua ada yang terlibat dalam politik. Secara tidak lansung sumber-sumber maklumat gua dapat terus ke hp gua. MUIZMISRI.COM vs MALAYSIABACKPACKERS.COM Selain dari blog peribadi gua ada 'travel blog' iaitu www.malaysiabackpackers.com  dan sebenarnya gua yang tidak pasti mana satu yang terawal travel blog atau blog peribadi tetapi gua dapat rasakan 'travel blog' gua ada yang terawal mengikut firasat gua. Post terawal gu