Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2015

Tanda-tanda kandungan glukosa tinggi

Semalam saya berjumpa aka lepak bersama teman lama kerana hendak memulangkan sample baju utk membuat tempahan baju. Memang dah lam kenal kawan ini cuma kadang2 tidak berkempatan untuk berbual lama maklumlah masing-masing busy dengan kerja dan keluarga. Sebelum ini memang nak jumpa dia tetapi hantar message tidak di reply , rasa pelik gak then bila call then dia reply bahawa dia tidak sihat cara cakap pun tak beberapa jelas. rasa macam cuak gak nak tahu gak sakit apa. entah macam mana minggu ni tergerak hati nak jumpa dia . So malam tadi dapatlah jumpa dia . Tanya 'Kenapa dengan kau"  Kawan saya rupa2 sakit di mana dia kena tahun dalam wad selama 7 hari kerana kandungan glukosa tinggi iaitu 29 , doktor cakap pada 'normal' adalah 4-5 macam tulah. Sebelum dia jumpa doktor, dia cakap tiba-tiba mata dia rabun. So ingat sakit mata so pergilah buat cermin mata. Dah pakai rasa pening dan kadang-kadang rabun. So bila pergi jumpa doktor reading mata tidak menentu. Bila

Pelaburan Ilmu

Hari ini adalah kelas yang ke 3 untuk Program Intensif Perniagaan Internet & Strategi Media Sosial. Tak sabar nak baca modul untuk kelas ke-3 di mana saya akan belajar tentang 'Effective Advertising on the Net'. Sebenarnya saya dah lama kenal Irfan Khairi (IK) tetapi kenal dari jauh lah hehehe. Alhamdulillah kerana selama saya berjinak2 dengan dunia blogging ini ilmu perniagaan internet saya dapat secara 'self learning' melalui internet antaran bayaran Google Adsens . Adalah dapat buat duit sikit-sikit takdelah banyak mcm IK 1Juta dalam masa 3 tahun.  Sebelum ini memang adalah berjinak-jinak dengan seminar berkaitan dengan pemasaran internet dan blogging tetapi tidak lah tidak serius. So untuk tahun saya mendaftar ke kelas IK, berapa agak nyer? heheh saya anggap ini sebagai pelaburan saya kerana minat saya dalam dunia perniagaan internet. Alhamdulillah dengan membuat keputusan membuat bayaran penuh saya mendapat CD Rahsia Jutawan 2.0 yang bernilai RM890 dan b

Kekeliruan

Kekeliruan boleh menyebabkan pelbagai persepsi sama ada positive atau pun negatif. Isu 50 sen ini saya ada pos di FB saya , ada yang memberi komen yang membina ada dan ada yang sekadar mempertikaikan kenyataan saya tanpa memberi jawapan yang membina. Itu tak syok lah kawan walaubagaimana saya sentiasa bersifat positif.  Mengikut pendapat kawan fb saya mengatakan Patrol Station tidak akan mengenakan charge 50sen jika ada Touch n Go Spot iaitu kaunter khas. Mungkin saya terlepas pandang di mana ada Stiker atau Signage yang mention Touch N Go Spot di beberapa Station Minyak tetapi mengikut pengalaman saya top up Touch n Go di Station Minyak Petronas Seksyen 6 Shah Alam ada memberitahu saya ada dikenakan charge 50 sen. Selalunya saya buat disitu dan saya beranggapan semua stesen minyak petronas pun sama. Nak jadikan cerita saya top up TnG di Stesen Minyak Shell Tapah. Bila semak riset wow takde kena service charge menarik ni. Semasa pulang top up lagi di Stesen Minyak Petronas n