Skip to main content

Cek Google AdSense pertama gua

Actually this is my 2nd letter from Google , 1st letter is all about confirmation letter yang mengatakan gua dah berdaftar dengan Google untuk melayakkan gua mendapat bonus/komisen Google Adsense. So second letter ini adalah cek yang boleh bagi gua duit . Dalam account memang gua ada set the limit maksimum jika dan mencapai 100 USD minta mereka hantar cek lah tetapi kita itu tidak berharap sangat lah because is not easy to generate income through Google Adsense. You must know the skill and technical how to positioning the Google Adsense in your blog/website and post. Ter english pulak hahah as long you guys faham yer .

Gua dah lama berjinak dalam blog atas dasar nak share my personal life and my travel stories so that dapat memberi manfaat kepada kawan2 dan masyarakat more than 5 years.. Sebab kawan-kawan selalu tanya pasa my travel  trip bila ada blog gua just minta refer pada gua punya blog sahaja tanpa gua nak citer banyak dalam sms/message. Even tough tidak sampai gua terkenal dan gua puas kerana along the way banyak gua belajar tentang Dunia Blogging dan Social Media dari teknikal dan pemasaran terutama bagaiman hendak membuat duit melalui internet.

Mungkin rezeki gua bulan syawal dapat email tentang dari Google sebelum raya suruh check summary payment. Bila check mengatakan gua dapat lebih kurang 100USD, wow lebih kurang RM350 kenapa gua dah setting kalau payment dah cukup 100USD terus send pada gua mengikut alamat yang diberikan. Actually pelbagai cara untuk payment maklumlah gua ni beginner tentang Google Adsense pada asas gua tau lah tapi sebab tak pernah dapat cek itu so tak amik kisahlah tentang cara payment yang mudah dan senang.



So tunggu punya tunggu baru lah gua dapat surat dari google all the way from California. Sebelum tu tiap-tiap hari tengok peti surat hehehe. Sekarang ni gua nak kena belajar mcm mana nak cash kan check itu . Kan best jika dapat bonus Google Adsense tiap-tiap bulan.


Sabar itu separuh dari iman :)

P.S : I'd love to meet you on Twitter : here

And if you enjoy this post, please consider sharing it on Facebook or Twitter below

Comments

Popular posts from this blog

Kasut Footlink Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Dalam Masa 3 Bulan

Kasut Footlink Yang Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Saya Dalam Masa 3 Bulan Sebelum ini saya memang tidak tahu pun ada kasut kasihatan yang boleh memperbetulkan tulang postur. Apabila bertemu dengan pakar kasut kesihatan dari @drkasut iaitu Puan Zawati Ahmad melihat ada masalah dengan postur badan atau 'FORWARD HEAD' Oleh itu beliau mengsyorkan beberapa jenis kasut yang sesuai untuk saya. Saya mencuba beberapa jenis kasut dan selipar dan akhirnya saya memilih kasut sukan dan selipar kerana selipar adalah untuk kegunaan harian saya. Semasa pemilihan kasut, saya ada bertanya tentang kualiti berbanding jenama yang lain. Pn Wati menyatakan perbezaan itu dapat kita rasa apabila kita memakai kedua-dua jenama di mana mengikut sesetangah pengguna menyatakan Footlink lebih selesa dan mengikut bentuk tapak kaki berbanding jenama lain. Selain itu Pn Wati ada menyatakan Footlink antara perintis awal yang mengeluarkan kasut kesihatan. Pert

Aku rindu ...

Sebenarnya gua tidak rindu pada sesiapa pun hatta pada manusia sebaliknya gua rindu pada zaman awal-awal gua bergiat dalam dunia blogging. Aku akan cuba luangkan 30 minit setiap hari untuk tulis apa sahaja aku rasa dan apa yang gua nampak. Selalunya gua akan update selepas waktu bekerja kerana itu sahaja masa yang gua ada. Ketika itu gua tenang kerana gua dapat luahkan perasaan gua melalui penulisan dan sesekali gua ada masukkan hal-hal politik. Dunia politik gua tidak dapat lari kerana gua sendiri minat dengan hal-hal politik di samping rakan-rakan gua ada yang terlibat dalam politik. Secara tidak lansung sumber-sumber maklumat gua dapat terus ke hp gua. MUIZMISRI.COM vs MALAYSIABACKPACKERS.COM Selain dari blog peribadi gua ada 'travel blog' iaitu www.malaysiabackpackers.com  dan sebenarnya gua yang tidak pasti mana satu yang terawal travel blog atau blog peribadi tetapi gua dapat rasakan 'travel blog' gua ada yang terawal mengikut firasat gua. Post terawal gu

YOUNG MALAYSIAN ENTREPRENEURS OPEN UK'S FIRST TUTTI FRUTTI OUTLET

The world's largest frozen yogurt retail chain Tutti Frutti opened in the United Kingdom on Friday. The first flagship store in London's Covent Garden is owned by a group of young Malaysian entrepreneurs. London's first Tutti Frutti outlet was officially opened on Friday by Lord Powell who had served former British Prime Minister Margaret Thatcher. The idea to open the frozen yoghurt store there was conceived by 19-year-old Amanda Nasim, who's in her final year studying Finance and Economics at York University. She had pitched her proposal to Jay Kim, the founder of the frozen yoghurt retail chain at the Tutti Frutti International Convention in Los Angeles early this year on obtaining the master license to open a franchise in the UK."I gave a presentation on how we would do well in the UK, which locations we'll have and thats how they agreed. I think he saw that I had the energy, I proofed to him that even without an initial plan, that I can do it. You&