Skip to main content

Adventure World Expo (AWE) 2012

Sebenarnya ekspo ini adalah pada bulan 3 yang lalu, baru sekarang nak upload heheh. Ini semua akibat kesibukan untuk menyiapkan ebook pertama aku. 90 % hampir siap. Tgh rehatkan minda buat benda lain mcm upload blog lah hehehe. Btw dalam ekspo ini jumpa rakan lama di universiti yang sekarang ni banyak buat program  mendaki sehingga mendaki ke Base Camp Everest pun ada . Siapa yang nak pergi aku boleh kasi contact no atau anda boleh refer di www.kembaraoutdoor.com. Yang handle program itu adalah bekas pendaki everest 'by Malaysian for Malaysian' 

Selain itu aku ada jumpa dengaan bekas instructor yang mengajar aku dari A-Z untuk dapat lesen scuba open water. Kerja dia memang fulltime mengajar dan bawa org diving. Aku cakap pada belia aku cuba cinta kan scuba tetapi cinta aku pada dunia travel backpackers dan camping tidak dapat diatasi dengan scuba mungkin kerana kos untuk tgk ikan tidak berbaloi  berbanding tgk dunia orang luar . Itu adalah pendapat aku dan dia juga setuju setiap orang ada minat tersendiri. Sambil bersembang dengan beliau aku dapat satu info dalam dunia diving pun ada kelas atasan dan juga bawahan di mana , aku ingat semua sama jer sebab sekali untuk pergi dive 3 hari 2 malam at least RM 500 - 700 tidak lari.

Aku juga ada berjumpa dengan seorang pengusaha dari Indonesia yang kata adalah kali kedua datang ke Malaysia untuk mempromosikan package pelancong outdoor di Indonesia. Siap buat deal business dengan belia , serampang dua mata hahaha. Tetapi terus terang aku cakap dengan belia package ini terlalu mahal bagi belia seperti aku yang suka berjalan kerana aku sudah jejak Indonesia so aku tahu price/budget sebernanya berapa. So Bapak itu cakap jangan risau nanti kita boleh bincang harga kasi harga special untuk teman-teman dari Malaysia hahaha.  Dia datanglah lah ke Indonesia kita boleh sembang-sembang pasal business bilang bapak itu . So enjoice the photo hehehe

Banyak lagi kazanah bumi Malaysia yang masih belum aku takluki











Sharing session about Everest from Ahmad Fakri.


Popular posts from this blog

Kasut Footlink Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Dalam Masa 3 Bulan

Kasut Footlink Yang Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Saya Dalam Masa 3 Bulan Sebelum ini saya memang tidak tahu pun ada kasut kasihatan yang boleh memperbetulkan tulang postur. Apabila bertemu dengan pakar kasut kesihatan dari @drkasut iaitu Puan Zawati Ahmad melihat ada masalah dengan postur badan atau 'FORWARD HEAD' Oleh itu beliau mengsyorkan beberapa jenis kasut yang sesuai untuk saya. Saya mencuba beberapa jenis kasut dan selipar dan akhirnya saya memilih kasut sukan dan selipar kerana selipar adalah untuk kegunaan harian saya. Semasa pemilihan kasut, saya ada bertanya tentang kualiti berbanding jenama yang lain. Pn Wati menyatakan perbezaan itu dapat kita rasa apabila kita memakai kedua-dua jenama di mana mengikut sesetangah pengguna menyatakan Footlink lebih selesa dan mengikut bentuk tapak kaki berbanding jenama lain. Selain itu Pn Wati ada menyatakan Footlink antara perintis awal yang mengeluarkan kasut kesihatan. Pert

YOUNG MALAYSIAN ENTREPRENEURS OPEN UK'S FIRST TUTTI FRUTTI OUTLET

The world's largest frozen yogurt retail chain Tutti Frutti opened in the United Kingdom on Friday. The first flagship store in London's Covent Garden is owned by a group of young Malaysian entrepreneurs. London's first Tutti Frutti outlet was officially opened on Friday by Lord Powell who had served former British Prime Minister Margaret Thatcher. The idea to open the frozen yoghurt store there was conceived by 19-year-old Amanda Nasim, who's in her final year studying Finance and Economics at York University. She had pitched her proposal to Jay Kim, the founder of the frozen yoghurt retail chain at the Tutti Frutti International Convention in Los Angeles early this year on obtaining the master license to open a franchise in the UK."I gave a presentation on how we would do well in the UK, which locations we'll have and thats how they agreed. I think he saw that I had the energy, I proofed to him that even without an initial plan, that I can do it. You&

Aku rindu ...

Sebenarnya gua tidak rindu pada sesiapa pun hatta pada manusia sebaliknya gua rindu pada zaman awal-awal gua bergiat dalam dunia blogging. Aku akan cuba luangkan 30 minit setiap hari untuk tulis apa sahaja aku rasa dan apa yang gua nampak. Selalunya gua akan update selepas waktu bekerja kerana itu sahaja masa yang gua ada. Ketika itu gua tenang kerana gua dapat luahkan perasaan gua melalui penulisan dan sesekali gua ada masukkan hal-hal politik. Dunia politik gua tidak dapat lari kerana gua sendiri minat dengan hal-hal politik di samping rakan-rakan gua ada yang terlibat dalam politik. Secara tidak lansung sumber-sumber maklumat gua dapat terus ke hp gua. MUIZMISRI.COM vs MALAYSIABACKPACKERS.COM Selain dari blog peribadi gua ada 'travel blog' iaitu www.malaysiabackpackers.com  dan sebenarnya gua yang tidak pasti mana satu yang terawal travel blog atau blog peribadi tetapi gua dapat rasakan 'travel blog' gua ada yang terawal mengikut firasat gua. Post terawal gu