Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Day 6: Underground River

Day 6 : Visit Iwahig Prison and  Underground River  then dinner at  Puerto Princesco city We wake up early going to Nara and then take our things  then strayight to Iwahig Prison .I’m very suprise to see the prison that everyone can go in and out and the wife and also girlfriends also can stay for a nite during weekend. Then we buy pack ‘brunch’ at Baker’s Hill and then we goin stright to Underground River. The Underground River is measured to be 8.2 km long. It is easily navigable up to 4.3km and is reputed to be the longest Underground River in ther world . That why his place has become a Natural World Heritage Site. The Underground River is new experience for me and very interesting to see stalagmite and stalactite that form into many formation and also has nominate to become 7 wonders in the world.  Then we have dinner at Balinsasawan and we stay at  Cerco Hotel , Puerto Princesa city. Versi Bahasa Malaysia : Kami bangun awal untuk mengambil dan mengemas barang Kami di Nar

Day 5: Volunteer activity at Mainit Falls and Mt Maruyong Resort

5th day : Post program activity then going to Mainit Falls for Hot Spring but not so hot hahhaha and Mt Maruyong Resort For post program activitiy that lead by Faith (Pangkat Sulo the 2010 Philippine Contingent 37 th SSEAYP) , I’m and Ino need to fix the fan and light but the problem we dont have chance to see the light and fan function or not because on that time dont have electrict.. I wish i can see the light and the fan are functioning. Just pray for GOD, Amin Then after lunch at tribe house we going to Mainit Falls and also they have Hot Spring there. But the hot spring is not so hot  we spent arount 1 hour then we move to Mt Maruyong Resort to countinue swimming . We have stay for a night because to going back to Nara is very far and Faith very tired. So have post mortem about the ppa also in here. Versi Bahasa Malaysia : Hari 5 -  Aktiviti sukarelawan , Mandi air terjun dan kolam air panas di Palawan Sebelum bergerak tayar van Kami pancit sedikit sebanyak melambatkan p

Day 4: Palawan, Here I Come

This trip actually organize by my Filipino friends . we have some volunteer activity (PPA) then the rest is vacation plus adventure trip. Why i call adventure trip because most of time we travel from one place to another place by van. The distance also very far and it takes long hours to reach. The journey start in the morning  where i take flight from Manila to Palawan. Welcoming lunch by Mummy Becky at Badjao Seafront Restaurant . While waiting Bas also friends from Philippine too , I with other friends going to souvenier shop. I dont buy a lot coz worried about my luggage over the limit .so i just buy the t-shirt only. Then we going  Nara the orphanage house that we will stay for a night. Before that we have dinner at Baker’s Hill . Versi Bahasa Malaysia: Perjalanan Kami diteruskan pada pagi ke Palawan dengan menaiki kapal terbang dari Manila ke Palawan mengambil masa 1 jam . Program Kami di Palawan diaturkan oleh rakan kami Faith  berasal Cebu, Filipina. Sampai sana kami di b

Day 3 : Binondo and Quiapo

On 3rd day we going to Binondo  and Quiapo , actually the QUIAPO is best known for the Quiapo Church, the official “residence” of the Black Nazarene. Around the Church, one finds many hawkers selling religious articles side by side vendors selling “anting-anting” (charms, herbs, amulets, voodoo items) . I and Marielle are try to check our luck by Fortune Taller. She the most popular Fortune Taller is here. Anyway the are a lot of cheap souvenier you can  bagain here. Then from Quiapo , I went to Binondo to see the China Town . Binondo is an enclave in Manila primarily populated by ethnic Chinese living in the Philippines.  Chinatown, Manila (Binondo) is the oldest Chinatown in the world, established in 1594. Mostly the building have Chinese character on their signage. Versi Bahasa Malaysia Quiapo  – Kami sampai lebih kurang jam 11 pagi  dan Quiapo sebenarnya terkenal dengan ‘Wet Market’ dan barang cenderamata. Terdapat pelbagai barang cenderamata boleh didapati di situ dengan  ha

Day 2 : Makati City

Now i feel more close to people because touring by bus , mrt , lrt and  Jeepney . I went to  People Power Monument is the place of The People Power Movement (aka  EDSA Revolution ) deposed then  President Ferdinand Marcos  in a peaceful protest against the results of the 1986 snap elections. Citizens from across  Manila  showed their solidarity by blocking tanks and soldiers with their presence and prayers. President  Corazon Aquino  was installed into power in this way. Then I continuie my journey  University of the Philippines Diliman. The area of university actually is very big and the buidling is mix with others commercial building .My friends told me that this is prestigious university in  Philippine  and  the student movement star from this university. Then at night we going to Ayala Centre,  Makati City .  Ayala Centre has open my eye because I never thought in  Metro Manila  have nice building and shopping mall at one place. The place so clean and looks very moden. The taxi d

Day 7 : End of journey at Honday Bay

Day :Island Hopping  at Honda Bay for beaching and snorkeling activity Nothing much different with island in Malaysia but the most important I”m really enjoy the  snorkeling  with my friends . We went to Pambato West Coral Reef, Snake Island and Isla Pandan Island . Pemabato West Coral Reef actually in the minddle of see and have small hut make by bamboo. People will stop Honda Bay also famous for diving activity , i wish one i will come again for diving Safely arrive to Shah Alam at 3am from Manila. thanks to someone who wake me up while waiting my flight bcoz they change ‘the gate’ and flight is delay for 30 minute if not I will miss the flight. Before that i buy 2 books, the tagalog-english dictionary and conversational filipino in case in the future i will coming back to Manila and some post card at airport. Versi Bahasa Malaysia : Island Hopping  di Honda Bay untuk mandi mandi dan ‘snorkeling’ Tidak  tiada beza dengan pulau-pulau di Malaysia cuma agak unik  apabila bersn

Ulat tiket memalukan Pudu Sentral

Walaupun pelbagai langkah dilaksanakan bagi mengatasi sepenuhnya kegiatan ulat tiket selepas projek menaik taraf Hentian Puduraya yang kini dikenali sebagai Pudu Sentral, di sini, namun ia belum menjadi kenyataan. Tinjauan Harian Metro mendapati, kegiatan ulat tiket di situ bergerak aktif, tetapi dengan modus operandi lebih berhati-hati dan mendapati lebih enam ulat tiket lengkap dengan walkie-talkie cuba berurusan dengan orang ramai. Kakitangan swasta, Razali Mokhtar, 43, berkata, beliau pernah ‘terpedaya’ dengan tawaran ulat tiket ketika ingin pulang ke Johor, baru-baru ini, menyebabkan terpaksa menunggu sehingga jam 4 petang walaupun bas dijanjikan untuk bergerak ke destinasi pada jam 2.30 petang. Razali berkata, beliau tertarik membeli tiket selepas mengetahui tidak perlu ke TBS yang dikhususkan bagi pelepasan bas ke selatan, sebaliknya boleh menaiki bas ditawarkan ulat di Jalan Pudu. “Mereka terlalu ramai di kawasan ini, walaupun pelbagai tindakan dilakukan pihak berkuasa, namu

Adventure World Expo (AWE) 2012

Sebenarnya ekspo ini adalah pada bulan 3 yang lalu, baru sekarang nak upload heheh. Ini semua akibat kesibukan untuk menyiapkan ebook pertama aku. 90 % hampir siap. Tgh rehatkan minda buat benda lain mcm upload blog lah hehehe. Btw dalam ekspo ini jumpa rakan lama di universiti yang sekarang ni banyak buat program  mendaki sehingga mendaki ke Base Camp Everest pun ada . Siapa yang nak pergi aku boleh kasi contact no atau anda boleh refer di www.kembaraoutdoor.com . Yang handle program itu adalah bekas pendaki everest 'by Malaysian for Malaysian'  Selain itu aku ada jumpa dengaan bekas instructor yang mengajar aku dari A-Z untuk dapat lesen scuba open water. Kerja dia memang fulltime mengajar dan bawa org diving. Aku cakap pada belia aku cuba cinta kan scuba tetapi cinta aku pada dunia travel backpackers dan camping tidak dapat diatasi dengan scuba mungkin kerana kos untuk tgk ikan tidak berbaloi  berbanding tgk dunia orang luar . Itu adalah pendapat aku dan dia juga setuju

End of journey at Station Tanjong Pagar

The journey to the south mainly to go and to feel on the last day before Station Tanjung Pagar closed for forever. A little bit about Station Tanjung Pagar  Tanjong Pagar  (Stesen Keretapi Tanjong Pagar), also called Keppel Road railway station or Singapore railway station, was until 30 June 2011 the southern  railway terminus  of the railway network operated by  Keretapi Tanah Melayu  (KTM), the main railway operator in  Malaysia . The land on which the station and the KTM railway tracks in Singapore  are situated was held by KTM on a  999-year lease . [1] [2]  Operations ended permanently on 30 June 2011 and the Woodlands Train Checkpoint  took over as terminus for KTM’s Singapore services from 1 July 2011. (source : Wikipedia) Frankly speaking from deep from my heart I’m very sad and almost crying along the journey from Johor Bahru to Station Tanjung Pagar. Even though not work for KTMB but as Malaysian I feel this is our heritage , our land and also part of Malaysia history n