Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

YES at Kota Pariaman on TV

Actually I just come back from Labuan  last tuesday for solo trip from Miri to Brunei then to Labuan. A lot of things to update even about outdoor exibition still in hardisk. I'm so busy and tired with my normal rutin but i try my best to update my blog just for you. I actually dalam progress menyiapkan panduan about How to be backpackers with Malaysia Style' dah masuk 2 bulan. Harap-harap dapat siapkan secepat mungkin supaya idea tidak hilang hehehehe. Btw aku cuba upload gambar sedikit demi sedikit so that u guys still follow my blog. My trip in Kota Pariaman and Bukit Tinggi , Indonesia pun tak update lagi hehehhe. Tak pe  I will update sedikit demi sedikit . The latest one laporan Youth Exchange Study di Kota Pariaman mendapat liputan dalam TV AL-Hijrah selama 15 minit. So ini gambar yang sempat aku di TV . Sabar yer :)

Perkongsian Hal Semasa Di Bumi Palastin

Pusat Islam, Aqsa Sharif dan Kelab Rakan Dinamik (KRD) berkerjasama menganjurkan program bertajuk "Perkongsian Palistin". Ceramah mengenai kekejaman Israel dan status terkini situasi di Palistin akan disampaikan oleh Ir. Abdul Rahim Shehab, Presiden Persatuan Islam Jaballiah dari Gaza, Palistin. Program tersebut akan diadakan di Dewan Agong Tuanku Canselor (DATC) bermula jam 7.30 malam sehingga 11.00 malam pada 9 Mac 2012. Disamping itu, pameran mengenai Palistin akan diadakan diruang lejar DATC.  Semua mahasiswa UiTM di Shah Alam dan disekitarnya dijemput datang beramai-ramai mendengar dan mengetahui maklumat terkini Palestin. Sumber : Ahmad Rais

Liputan Media Program di Kota Pariaman

Program Youth Exchange Study Program (YES) mendapat liputan baik dari khabar tempatan, tv Al-Hijarah dan juga akhbar di Indonesia.  Is good exposure to people especially for youth about this program . Soon later they learn to understand people from other country . For me I didnt expect they will ask about my experience in this program because is not my style to expose to media hehehe. By the way melalui pengalaman sahaja kita mengetahui dan mengalami keadaan realiti sebenar kehidupan. Liputan Surat Khabar Kompas Indonesia :

Melaka Food : Nasi gorang Ayam pandan

Aku memang suka pergi Melaka sebab ada kawan aku duduk di Jongker Walk. Maka kedatangankan aku pada di Melaka tempoh hari adalah untuk urusan kerja dan malam itu aku free , so memang ajak di keluarlah  Then dia ajak aku makan di gerai di tepi jalan. Bagi dia gerai ini special menghidangkan ayam daun pandan aku tenggok pun dah sedap , bila rasa lagi menyelerakan. Tetapi aku tidak order sebab masih kekenyangan makan hotel , so aku hanya rasa member aku punya order. Tempat agak jauh dari Bandar Melaka tetapi masih dalam Melaka hehehhe. Nanti aku cuba dapat kan info dari member aku ni . Selamat menjamu selera!

Arab Food at Bukit Bintang

Layan 'Arab Food' Bukit Bintang with my frenz dan his dad dari Brunei. Mcm-mcm lantak biasalah orang belanja tp base on apa yg mereka order lah , so aku makan jer . By the way 1st time makan arab food kat ampang , then yg ini kali ke berapa aku pun dah tak ingat coz now days arab food you can found everywhere. This is because a lot of tourist from arab country like Iran, Arab Saudi, Mesir and so on like to coming to Malaysia. We here try to cater the arab tourist with arabic food and most the food operator are from Middle East country. Mcm-mana ada dan aku tak ingat sebab bagi aku semua sedap dan mengenyangkan . I heard my friends yg pernah pergi arab country said that the portion of food banyak compare to Malaysia. Yang penting petua lepas makan daging mestilah makan bawang utk 'neutral' kan kelestrol. Betul ker?

Variety Bubur (porridge) at Shah Alam

If you never try Malay porridge you should come to this restaurant , Soto Restauran. They are so many kind Malay porridge with the different taste. You also can mix better don't because maybe the taste not so good hehehe. So check it out at : Soto Restaurant  Jalan Liku B 8/B, Seksyen 8, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia