Skip to main content

Putrajaya Nite Marathon 2011

This event totally different with other event that I join it . Why ? Because all categories and one of the biggest running event. As newbies I'm still compete under categories 10KM , I'm still not ready for 20KM and 40 KM . As you know half marathon actually is referring to 20KM and full marathon is referring to 40KM. Malam sebelum event lepak dengan geng runner di Murni Restaurant sambil bersembang tentang dunia runners . Very awesome hangout with them event though baru kenal gitu-gitu dan juga pun semasa training dan event. So for this event my target actually want to finish below than 45 minuets but somehow I can't make hehhehe. Actually aku tahu tahu weather makanan or carbo aku makan itu pada potion yang betul or not coz ptg tu aku makan power bar lagi free from official sponsor, so aku amik lah dan makan .

So semasa berlari memang aku target untuk buat bawah 45 minit tetapi malangnya aku tidak mampu sehingga aku terpaksa berjalan seketika dan sambung balik . Aku rasa senak pada perut aku , mungkin aku terlebih makan dan tidak cukup trainning. Bila aku push untuk laju aku rasa sakit , sebab ini ada aku terpaksa berjalan dalam beberap saat. Pada awalnya memang aku bersemangat dengan pasukan sorak , lagi mereka sorak lagi laju aku berlari hahhaha entah 'outside motivation' really help my running But after 30  minuets aku mula rasa senak bila tidak tahan aku aku berjalan. So misi untuk PNM 2011 aku anggap gagal walaupun masa aku berjaya habis lebih kurang 1jam. Selepas berjaya menghabis larian , aku menunggu teman-teman aku sehingga jam 3 pagi.  I'm really respect lah to 2 Gadis Malaya able to finish for 40KM walaupun mereka adalah peserta terakhir but some how hey are willing to finish . Even security and police really help them and give encourage to them to finish their race. Ikut kan 'cut off time' dah lebih masa boleh kena angkat dengan kereta sapu but security kata terus jika anda mahu . Aku bila lagi yer nak masuk 40Km heheh








Srikandi terhebat di Malaya , 'We going slowly but We surely finish'




Tag yang dipakai pada baju runner khas untuk mengingati kawan2.  Kawan aku cakap kejadian berlaku ketika berlari.



Comments

Popular posts from this blog

Kasut Footlink Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Dalam Masa 3 Bulan

Kasut Footlink Yang Disyorkan oleh DRKasut Membantu Memperbetulkan Postur Badan Saya Dalam Masa 3 Bulan Sebelum ini saya memang tidak tahu pun ada kasut kasihatan yang boleh memperbetulkan tulang postur. Apabila bertemu dengan pakar kasut kesihatan dari @drkasut iaitu Puan Zawati Ahmad melihat ada masalah dengan postur badan atau 'FORWARD HEAD' Oleh itu beliau mengsyorkan beberapa jenis kasut yang sesuai untuk saya. Saya mencuba beberapa jenis kasut dan selipar dan akhirnya saya memilih kasut sukan dan selipar kerana selipar adalah untuk kegunaan harian saya. Semasa pemilihan kasut, saya ada bertanya tentang kualiti berbanding jenama yang lain. Pn Wati menyatakan perbezaan itu dapat kita rasa apabila kita memakai kedua-dua jenama di mana mengikut sesetangah pengguna menyatakan Footlink lebih selesa dan mengikut bentuk tapak kaki berbanding jenama lain. Selain itu Pn Wati ada menyatakan Footlink antara perintis awal yang mengeluarkan kasut kesihatan. Pert

YOUNG MALAYSIAN ENTREPRENEURS OPEN UK'S FIRST TUTTI FRUTTI OUTLET

The world's largest frozen yogurt retail chain Tutti Frutti opened in the United Kingdom on Friday. The first flagship store in London's Covent Garden is owned by a group of young Malaysian entrepreneurs. London's first Tutti Frutti outlet was officially opened on Friday by Lord Powell who had served former British Prime Minister Margaret Thatcher. The idea to open the frozen yoghurt store there was conceived by 19-year-old Amanda Nasim, who's in her final year studying Finance and Economics at York University. She had pitched her proposal to Jay Kim, the founder of the frozen yoghurt retail chain at the Tutti Frutti International Convention in Los Angeles early this year on obtaining the master license to open a franchise in the UK."I gave a presentation on how we would do well in the UK, which locations we'll have and thats how they agreed. I think he saw that I had the energy, I proofed to him that even without an initial plan, that I can do it. You&

Aku rindu ...

Sebenarnya gua tidak rindu pada sesiapa pun hatta pada manusia sebaliknya gua rindu pada zaman awal-awal gua bergiat dalam dunia blogging. Aku akan cuba luangkan 30 minit setiap hari untuk tulis apa sahaja aku rasa dan apa yang gua nampak. Selalunya gua akan update selepas waktu bekerja kerana itu sahaja masa yang gua ada. Ketika itu gua tenang kerana gua dapat luahkan perasaan gua melalui penulisan dan sesekali gua ada masukkan hal-hal politik. Dunia politik gua tidak dapat lari kerana gua sendiri minat dengan hal-hal politik di samping rakan-rakan gua ada yang terlibat dalam politik. Secara tidak lansung sumber-sumber maklumat gua dapat terus ke hp gua. MUIZMISRI.COM vs MALAYSIABACKPACKERS.COM Selain dari blog peribadi gua ada 'travel blog' iaitu www.malaysiabackpackers.com  dan sebenarnya gua yang tidak pasti mana satu yang terawal travel blog atau blog peribadi tetapi gua dapat rasakan 'travel blog' gua ada yang terawal mengikut firasat gua. Post terawal gu