Friday, April 24, 2015

Menukar t-shirt lama ke perhiasan dinding

Sebenarnya dah saya ingin membuang t-shirt-tshirt lama tetapi kadang-kadang sayang gak kerana ada yang masih boleh pakai dan juga design masih cantik. Ada juga t-shirt pemberian kawan-kawan. dibelikan semasa mereka travel ke luar negara. Itu yang kadang-kadang saya sayang untuk buang terutama t-shirt travel atau yang dibeli luar negara kerana imej atau gambar pada -t-shirt menunjukkan kawasan sesuatu tempat.

So try search kat Google dan Youtube so dapat idea iaitu jadikan t-shirt sebagai hiasan dinding. So tgk video senang jer dan nak cari frame pun senang banyak jual kat kedai alat tulis. Kerana kedai alat tulis di seksyen 2 shah alam ini banyak peralaran untuk seni lukis. So 'frame' banyak jual dan pelbagai saiz. Tetapi rasa jika banyak sangat t-shirt yang hendak dibuat frame better beli je kayu panjang dan buat sendiri frame kerana lebih jimat. Cuma mengambil masa sedikit je lah.

Apa pun sekurang-kurangnya saya telah menukar t-shirt lama kepada seni dinding boleh menghiasi dinding rumah. Gambar di bawah adalah t-shirt pertama saya 'korbankan' hehhe.

Sebelum dipotong


Selepas potong dan diframekan

perbandingan sebelum dan selepas



Video tutorial bagaimana menukar t-shirt kepada wall art.


P.S : I'd love to meet you on Twitter : here

And if you enjoy this post, please consider sharing it on Facebook or Twitter below

Saya adalah blogger bagi MalaysiaBackpackers.Com dan SifuBlog.Com . Kerana minat mendalam dalam blogging saya telah menghasilkan beberapa ebook. Selain dari blog saya juga adalah usahawan printing baju di PrintingBajuOnline.Com. Masa saya banyak dihabiskan untuk blog dan aktiviti kesukarelawan

Related Posts