Menukar t-shirt lama ke perhiasan dinding

Sebenarnya dah saya ingin membuang t-shirt-tshirt lama tetapi kadang-kadang sayang gak kerana ada yang masih boleh pakai dan juga design masih cantik. Ada juga t-shirt pemberian kawan-kawan. dibelikan semasa mereka travel ke luar negara. Itu yang kadang-kadang saya sayang untuk buang terutama t-shirt travel atau yang dibeli luar negara kerana imej atau gambar pada -t-shirt menunjukkan kawasan sesuatu tempat.

So try search kat Google dan Youtube so dapat idea iaitu jadikan t-shirt sebagai hiasan dinding. So tgk video senang jer dan nak cari frame pun senang banyak jual kat kedai alat tulis. Kerana kedai alat tulis di seksyen 2 shah alam ini banyak peralaran untuk seni lukis. So 'frame' banyak jual dan pelbagai saiz. Tetapi rasa jika banyak sangat t-shirt yang hendak dibuat frame better beli je kayu panjang dan buat sendiri frame kerana lebih jimat. Cuma mengambil masa sedikit je lah.

Apa pun sekurang-kurangnya saya telah menukar t-shirt lama kepada seni dinding boleh menghiasi dinding rumah. Gambar di bawah adalah t-shirt pertama saya 'korbankan' hehhe.

Sebelum dipotong


Selepas potong dan diframekan

perbandingan sebelum dan selepas



Video tutorial bagaimana menukar t-shirt kepada wall art.


P.S : I'd love to meet you on Twitter : here

And if you enjoy this post, please consider sharing it on Facebook or Twitter below
Powered by Blogger.