Wednesday, August 20, 2014

Cek Google AdSense pertama gua

Actually this is my 2nd letter from Google , 1st letter is all about confirmation letter yang mengatakan gua dah berdaftar dengan Google untuk melayakkan gua mendapat bonus/komisen Google Adsense. So second letter ini adalah cek yang boleh bagi gua duit . Dalam account memang gua ada set the limit maksimum jika dan mencapai 100 USD minta mereka hantar cek lah tetapi kita itu tidak berharap sangat lah because is not easy to generate income through Google Adsense. You must know the skill and technical how to positioning the Google Adsense in your blog/website and post. Ter english pulak hahah as long you guys faham yer .

Gua dah lama berjinak dalam blog atas dasar nak share my personal life and my travel stories so that dapat memberi manfaat kepada kawan2 dan masyarakat more than 5 years.. Sebab kawan-kawan selalu tanya pasa my travel  trip bila ada blog gua just minta refer pada gua punya blog sahaja tanpa gua nak citer banyak dalam sms/message. Even tough tidak sampai gua terkenal dan gua puas kerana along the way banyak gua belajar tentang Dunia Blogging dan Social Media dari teknikal dan pemasaran terutama bagaiman hendak membuat duit melalui internet.

Mungkin rezeki gua bulan syawal dapat email tentang dari Google sebelum raya suruh check summary payment. Bila check mengatakan gua dapat lebih kurang 100USD, wow lebih kurang RM350 kenapa gua dah setting kalau payment dah cukup 100USD terus send pada gua mengikut alamat yang diberikan. Actually pelbagai cara untuk payment maklumlah gua ni beginner tentang Google Adsense pada asas gua tau lah tapi sebab tak pernah dapat cek itu so tak amik kisahlah tentang cara payment yang mudah dan senang.



So tunggu punya tunggu baru lah gua dapat surat dari google all the way from California. Sebelum tu tiap-tiap hari tengok peti surat hehehe. Sekarang ni gua nak kena belajar mcm mana nak cash kan check itu . Kan best jika dapat bonus Google Adsense tiap-tiap bulan.


Sabar itu separuh dari iman :)

P.S : I'd love to meet you on Twitter : here

And if you enjoy this post, please consider sharing it on Facebook or Twitter below

Saya adalah blogger bagi MalaysiaBackpackers.Com dan SifuBlog.Com . Kerana minat mendalam dalam blogging saya telah menghasilkan beberapa ebook. Selain dari blog saya juga adalah usahawan printing baju di PrintingBajuOnline.Com. Masa saya banyak dihabiskan untuk blog dan aktiviti kesukarelawan

Related Posts

0 Your comments:

Speak Your Mind And Heart