Sunday, May 13, 2012

Adventure World Expo (AWE) 2012

Sebenarnya ekspo ini adalah pada bulan 3 yang lalu, baru sekarang nak upload heheh. Ini semua akibat kesibukan untuk menyiapkan ebook pertama aku. 90 % hampir siap. Tgh rehatkan minda buat benda lain mcm upload blog lah hehehe. Btw dalam ekspo ini jumpa rakan lama di universiti yang sekarang ni banyak buat program  mendaki sehingga mendaki ke Base Camp Everest pun ada . Siapa yang nak pergi aku boleh kasi contact no atau anda boleh refer di www.kembaraoutdoor.com. Yang handle program itu adalah bekas pendaki everest 'by Malaysian for Malaysian' 

Selain itu aku ada jumpa dengaan bekas instructor yang mengajar aku dari A-Z untuk dapat lesen scuba open water. Kerja dia memang fulltime mengajar dan bawa org diving. Aku cakap pada belia aku cuba cinta kan scuba tetapi cinta aku pada dunia travel backpackers dan camping tidak dapat diatasi dengan scuba mungkin kerana kos untuk tgk ikan tidak berbaloi  berbanding tgk dunia orang luar . Itu adalah pendapat aku dan dia juga setuju setiap orang ada minat tersendiri. Sambil bersembang dengan beliau aku dapat satu info dalam dunia diving pun ada kelas atasan dan juga bawahan di mana , aku ingat semua sama jer sebab sekali untuk pergi dive 3 hari 2 malam at least RM 500 - 700 tidak lari.

Aku juga ada berjumpa dengan seorang pengusaha dari Indonesia yang kata adalah kali kedua datang ke Malaysia untuk mempromosikan package pelancong outdoor di Indonesia. Siap buat deal business dengan belia , serampang dua mata hahaha. Tetapi terus terang aku cakap dengan belia package ini terlalu mahal bagi belia seperti aku yang suka berjalan kerana aku sudah jejak Indonesia so aku tahu price/budget sebernanya berapa. So Bapak itu cakap jangan risau nanti kita boleh bincang harga kasi harga special untuk teman-teman dari Malaysia hahaha.  Dia datanglah lah ke Indonesia kita boleh sembang-sembang pasal business bilang bapak itu . So enjoice the photo hehehe

Banyak lagi kazanah bumi Malaysia yang masih belum aku takluki











Sharing session about Everest from Ahmad Fakri.



Saya adalah blogger bagi MalaysiaBackpackers.Com dan SifuBlog.Com . Kerana minat mendalam dalam blogging saya telah menghasilkan beberapa ebook. Selain dari blog saya juga adalah usahawan printing baju di PrintingBajuOnline.Com. Masa saya banyak dihabiskan untuk blog dan aktiviti kesukarelawan

Related Posts