Monday, November 21, 2011

Putrajaya Nite Marathon 2011

This event totally different with other event that I join it . Why ? Because all categories and one of the biggest running event. As newbies I'm still compete under categories 10KM , I'm still not ready for 20KM and 40 KM . As you know half marathon actually is referring to 20KM and full marathon is referring to 40KM. Malam sebelum event lepak dengan geng runner di Murni Restaurant sambil bersembang tentang dunia runners . Very awesome hangout with them event though baru kenal gitu-gitu dan juga pun semasa training dan event. So for this event my target actually want to finish below than 45 minuets but somehow I can't make hehhehe. Actually aku tahu tahu weather makanan or carbo aku makan itu pada potion yang betul or not coz ptg tu aku makan power bar lagi free from official sponsor, so aku amik lah dan makan .

So semasa berlari memang aku target untuk buat bawah 45 minit tetapi malangnya aku tidak mampu sehingga aku terpaksa berjalan seketika dan sambung balik . Aku rasa senak pada perut aku , mungkin aku terlebih makan dan tidak cukup trainning. Bila aku push untuk laju aku rasa sakit , sebab ini ada aku terpaksa berjalan dalam beberap saat. Pada awalnya memang aku bersemangat dengan pasukan sorak , lagi mereka sorak lagi laju aku berlari hahhaha entah 'outside motivation' really help my running But after 30  minuets aku mula rasa senak bila tidak tahan aku aku berjalan. So misi untuk PNM 2011 aku anggap gagal walaupun masa aku berjaya habis lebih kurang 1jam. Selepas berjaya menghabis larian , aku menunggu teman-teman aku sehingga jam 3 pagi.  I'm really respect lah to 2 Gadis Malaya able to finish for 40KM walaupun mereka adalah peserta terakhir but some how hey are willing to finish . Even security and police really help them and give encourage to them to finish their race. Ikut kan 'cut off time' dah lebih masa boleh kena angkat dengan kereta sapu but security kata terus jika anda mahu . Aku bila lagi yer nak masuk 40Km heheh








Srikandi terhebat di Malaya , 'We going slowly but We surely finish'




Tag yang dipakai pada baju runner khas untuk mengingati kawan2.  Kawan aku cakap kejadian berlaku ketika berlari.




Saya adalah blogger bagi MalaysiaBackpackers.Com dan SifuBlog.Com . Kerana minat mendalam dalam blogging saya telah menghasilkan beberapa ebook. Selain dari blog saya juga adalah usahawan printing baju di PrintingBajuOnline.Com. Masa saya banyak dihabiskan untuk blog dan aktiviti kesukarelawan

Related Posts

0 Your comments:

Speak Your Mind And Heart